Vår PLM Historia

I mitten av 1990 talet implementerades 3D CAD systemen på bred front. I samband med detta så ökade behovet av att ha ett systemstöd för att kunna hantera 3D CAD filer och dess relationer till varandra. Det var i denna veva som vi startade företaget, närmare bestämt 1997. På den tiden var vi återförsäljare av PLM systemet SmarTeam.

Åren gick och vi växte med både antal kunder och PLM kompetens. PLM marknaden mognade och både vi och våra kunder kände att det var dags att förnya sig. Vi började då att se oss omkring efter alternativa PLM system på marknaden men kände att inget av dem uppfyllde våra krav på hur ett modernt PLM system skall fungera. I och med detta beslutade vi 2007 att vi skulle utveckla ett eget PLM system. Det var så YaPdm föddes.

Nästkommande år hade vi fullt upp med att utveckla YaPdm och samtidigt erbjuda våra befintliga kunder konsultation i SmarTeam. YaPdm mognade som produkt och är i dag ett fulländat PLM system.

2019 bestämde vi oss för att endast satsa på YaPdm. Som ett steg i detta flyttade vi till mer ändamålsenliga lokaler i Göteborgs innerstad och samtidigt ändrade vi namn på både produkten och bolaget till YaPlm.

Vill du veta mer om YaPlm

Hör av dig till oss så berättar vi mer